Peter's SuriPicsBekijk 2001            Bekijk 2003

Bovenstaande foto: Afobaka Stuwdam

Introductie

English

Mijn naam is Peter Troon en ik ben geboren in Paramaribo, Suriname. Op 1 september 1985 ben ik er met het vliegtuig vertrokken en verhuisd naar Nederland. Na op de kop af 15,5 jaar keerde ik op 1 maart 2001 voor het eerst terug naar Suriname. Gedurende mijn verblijf in Suriname van 1 maart tot 22 maart 2001 heb ik foto's gemaakt. Ik heb besloten om deze foto's op mijn website te plaatsen, zodat er méér van dit mooie land zichtbaar wordt. Deze site is een aanvulling op de Peter Troon Suriname Site, waar ook een pagina met informatie voor mensen, die naar Suriname willen gaan, te vinden is.

De foto hierboven is er één van de Afobaka Stuwdam. Deze stuwdam beschermt het gebied aan de linkerkant van de de foto tegen het Van Blommenstein stuwmeer. Deze stuwdam is gebouwd in de Suriname rivier. Het witte huis naast de stuwdam in het midden van de foto is een hydrolische kracht centrale. De opgewekte electriciteit wordt gebruikt om Paranam en Parmaribo van stroom te voorzien. Paranam is de plaats waar Suralco L.L.C., gesitueerd is. Suralco is de Surinaamse Aluminium Maatschappij en is een dochteronderneming van het Amerikaanse bedrijf Alcoa. Suralco heeft tot 2032 rechten om bauxiet te winnen. Bauxiet wordt gebruikt om aluminium te maken.

Suriname Foto's 2001

De bedoeling van deze site is om een idee te geven over Suriname. Er staan foto's op deze pagina's, die op verschillende plaatsen in Suriname zijn genomen, zoals onder andere in de hoofdstad Paramaribo, Nieuw Nickerie, Albina, Paranam en Brownsberg. Een korte beschrijving van de plaatjes staat ook op deze site, net zoals een verhaal van de dingen, die ik tijdens mijn vakantie in Suriname heb meegemaakt.

Suriname Foto's 2003

Op deze pagina's zijn nog meer foto's van Suriname te zien. De meeste zijn genomen in Paramaribo, maar andere plaatsen zoals Nieuw Nickerie, Wageningen en Carolina Kreek zijn ook op de foto gezet.

Vragen en opmerkingen kunnen gestuurd worden naar pajtroon@dds.nl.

Deze pagina: Copyright © 2001 - 2003 Peter A. J. Troon

Let op: Deze pagina is onderdeel van de Peter Troon Site.